Kategorier
Diabetes Kost

Weekendtur på rationeret Metformin

Skitur med firmaet. Bare en forlænget weekend i Norge. Jeg havde nok indset at min LCHF ikke ville blive fulgt til punkt og prikke i denne weekend og at der nok kom lidt af det flydende rugbrød (øl), vin og det der var værre indenbords også. Så var det jo godt at det også skulle være nogle aktive dage og at medicinen var begyndt at virke. Ja, og tallene var nogenlunde hvor de skulle være.

Vi skulle ikke meget længere end til Billund før første sidespring fandt sted. Jeg spiste en kartoffel. En Pommes Anna-udgave – udover jo at være en kartoffel så er Pommes Anna jo også fyldt med smør. Er faktisk ikke fan af kartofler, men det her smager skide godt! Der var rødvin til. Rødvin er heller ikke det store gogo på LCHF, mens andre diabetesrelaterede artikler er fans. Sådan kan man jo tilpasse det lidt 😉

LCHF cancelled for the weekend.

Pakning til weekenden var gået lidt hurtigt. Der var arbejde der skulle afsluttes, unger der skulle hentes, fodres, puttes aftenen før og morgenen efter var der unger der skulle bankes op, fodres og afleveres. Men hey. Det var jo bare en weekend så lidt håndbagage var rigeligt. En pakke piller, 5 nåle, en insulinpen og min ContourXT-manpurse med måleudstyret og så var sygdomsdelen også håndteret. Det var jeg da i hvert fald overbevist om.

Første omgang Metformin jeg havde fået var i et pilleglas. Men denne omgang var de her folieplader hvor man skal poppe piller ud. Der er 10 i en folieplade, der var 8 tilbage i den jeg havde med – 10 piller. Og det så åbenbart ud af meget da jeg pakkede for det var alt jeg havde med.

Jeg skulle tage 2 om morgenen og 2 om aftenen.

Vi; kæresten, ungerne og jeg havde taget en overnatning på Hotel Legoland dagen før. Der var der røget 2 piller til aftensmaden. 2 morgenen efter. Og så havde jeg taget 2 med min Pommes Anna-lufthavnsmiddag. 1,2,3,4,5 og 6 piller. Der var 4 tilbage den første morgen i Trysil. Ups. Det var nok til én dag og vi var lige landet – det var fredag og vi skulle først hjem søndag.

3 umiddelbare udfordringer.

1) Nok ikke ligefrem håndkøb sådan noget Metformin.
2) At finde læge der ville udskrive recept og så derefter at finde et apotek.
3) At priserne på den slags nok er lige så kedelige som på alt andet i et norsk vintersæsonområde. Jeeez.

Fredag var også indtjekningsdag med min behandler. Så jeg kunne da lige høre om hun kunne trylle noget receptværk.

Hun var – modsat mig – helt rolig. Hun kunne i hvert fald ikke hjælpe med at udskrive recepter til noget i Norge. Vi har ikke ligefrem noget samarbejde på det punkt. Jeg måtte rationere det. Én pille dagligt og hvis det så helt skidt ud kunne jeg øge min insulin med et par enheder. Hvis det ikke var længere tid end weekenden så skulle det nu nok gå. Jeg skruede enhederne op – bare for en sikkerheds skyld.

Fedt mand! Så var den udfordring af listen. Så var det kun det med kulhydraterne der var svære at slippe udenom – faktisk også svære bare at begrænse.

6 mænd i en norsk skihytte

…med – alt for dyre – norskkøbte danske øl og en masse vin. Det blev selvfølgelig også et par aftener på afterskibar med en lettere beruselse. Jeg er som du måske har læst glad for øl, så det er klart min foretrukne substans i disse situationer. Så jeg havde en lille forventning om at der skulle skrues yderligere på insulinpenen i dagene. Men det var faktisk ikke galt. Slet ikke.

Det var måske brugen af mine lårmuskler – jeg står for sjældent på ski så der skulle ploves lidt (læs:meget) – der trak i modsatte retning for mine tal blev ikke påvirket sådan særlig meget. En lille stigning på et point i snidt, men altså ikke det vilde. Ved ikke om sådan noget hænger i kroppen. Altså Metforminen. Lidt som det på samme måde jo lige skulle kicke ind da jeg startede på med det. Det kan også være at 2 enheders insulin har større indvirkning end det umiddelbart lyder til – altså det var fra 22 til 24. Procentmæssigt er det jo ikke meget.

Det blev en ufrivillig test af en kort nedtrapning af Metformin og optrapning af kulhydrater. Som så meget andet nok ikke så voldsom videnskabelig eller empirisk. Men trods alt en test. Og faktisk udslaget i min genovervejelse af hele LCHF-cirkusset. Mere om det senere.

Skriv et svar