Kategorier
Diabetes

Endelig afklaring om typen

Lotteriet havde jeg jo vundet. Det var bare et spørgsmål om præmien…

Jeg skulle komme tilbage og få taget en blodprøve mandagen efter første møde med MEA. Det kræverede ikke nogen tid, men det skulle gøres fastende så gerne om morgenen inden sulten stak helt af.

Det var noget med at prøverne skulle sendes til København og at det tog lidt tid at bestemme typen. Hvad helt præcist hvordan eller hvad der skulle testes for aner jeg ikke. Noget med nogle stoffer.

Det første man møder når man kommer ind på MEA er faktisk blodprøve-køen. Den computer man normalt ville tro er til at melde sin ankomst er faktisk jeg-skal-af-med-blod-tjek-ind. Det giver vel okay mening eftersom der nok er mange der skal forbi til tjek – ca 300.000 på landsplan kan jeg forstå. Og det er vidst kun dem der rent faktisk ved at de har diabetes.

Det gik hurtigt. Som perler på en snor. 2 ad gangen er der plads til i blodtapperiet og der kører som en fabriksproduktion. Sådan virkede det i hvert fald. Ind på stolen, på med strappen, 3-4 slag på blodåren og så i med nålen. Faktisk lidt imponerende. Hvis jeg lige ville sige mit navn og cpr-nr så var den i vinkel. Ud med nålen på med noget vat og lidt tape og så ellers bare ud af døren igen.

Er det ikke noget med at man lige får lidt chokolade når man får tappet blod? 😉

Nå. Herfra var det så bare at vente på svar. Og der gik heldigvis ikke så lang tid som de først havde fortalt mig. Prøverne skulle ikke til København – åbenbart noget jeg havde misforstået. Så ved den (nye) ugentlig telefoniske tjek-ind med min behandler allerede om fredagen var der svar.

Diabetes type 2.

Og jeg må da indrømme at det flyttede et par af de tunge fra mine skuldre. For det betyder jo – i følge Chris MacDonald – at det kan livsstilændres væk. Ja, den midlertidige diagnose spirede en interesse for DR-programmet U-Turn.

Så. Kør den ind med Asbjørn Riis; “Spis sundt, tro på dig selv og dyrk masser af motion, YEAH!”.

Skriv et svar