Kategorier
Diabetes

Vil du have et billigere alternativ?

Kender du det? Man hopper på apoteket efter et receptpræparat og så spørger den rare ekspedient om man vil have et billigere alternativ…

Jeg har faktisk ikke rigtig tænkt over det før nu her. Med Metformin og Insulin. “Vil du have et billigere alternativ” – sagde hun. Ahvafornoget?

“Ja, altså. Der er det samme i, det koster bare mindre…”.

Ehhhh….What’s the catch?!

Nå, man er vel jyde. Takker ja og vender tuden hjemad.

Men på vej hjem får jeg alligevel lige tænkt lidt over det. Jeg er den type der typisk kæder kvalitet og pris sammen. En Las Cola er bare ikke det samme som en Coca Cola. Og hvordan man vender og drejer det så smager en Carlsberg pilsner altså bare bedre end en Harboe pilsner (jaja, det er subjektivt). Men det er – i min bog – et faktum; betaler du med peanuts får du aber. Altså typisk hænger pris og kvalitet sammen.

Så hvad så med medicin. Hvorfor er det billigere alternativ billigere? Tænkte Novo Nordisk lige – “Hey. Der er et marked der og vi tjener sgu alligevel fedt på i forvejen. Vi laver en ny emballage, ændrer lidt på navnet og så har vi fat i de lidt fattigere sjæle også”. Måske. Men jeg kan da ikke lade være med at tænke på kopiprodukter fra Kina. Eller begrebet spildprodukt.

Jeg fik også et billigere alternativ da jeg bestilt nåle til pennen. Kommunen havde ikke godkendt ‘de dyre’. Forskellen er en lille stump plastik i bunden hvor nålen stikker ud. De dyre er helt flade så man rigtig kan jage den ind uden at der bliver prikket for meget – antager jeg. Kunne godt mærke forskel den første gang.

Jeg har også overvejet laseroperation til øjnene. Det er forholdsvis dyrt herhjemme. Det fåes billigere i udlandet. Specielt i østblokken. Og selvom jeg da er overbevist om, at de der laver den slags, hvor end de laver det, da har nogenlunde styr på hvad de laver. *puha sikke en sætning*… kan jeg da heller ikke lade være med at tænke, at jeg nok ikke har lyst til at lægge mine øjne i hænderne på nogen der kan fikse dem til det halve af prisen herhjemme.

Så.

Har jeg i virkeligheden lyst til det billigere alternativ når det kommer til behandling af en sygdom. Gu’ har jeg da ej. Næste gang, på apoteket, tror jeg lige jeg hører hende den rare hvad prisforskellen egentlig er.

Skriv et svar